Wilt u direct reserveren?

Wilt u direct reserveren?

  1. Home
  2. Piter Wilkens in Sneek

Piter Wilkens Beerenburgdiner

Op 21 februari komt Piter Wilkens in Sneek voor een exclusief Beerenburgdiner. Tijdens dit diner zal Piter jullie op zijn geheel eigen wijze entertainen. Het beloofd een hele speciale avond te worden. Culinaire en culturele verwennerij met een op en top Fries karakter!

Voor deze avond verkopen wij kaarten. Deze kaarten zijn alleen vooraf verkrijgbaar. Vanaf 21 januari kun je ze bij Onder de Linden kopen. Ze kosten 50 pp incl. 3 gangen Beerenburg proeverijdiner. Wil je kaarten reserveren of kan je vooraf niet naar Onder de Linden komen bestel ze dan via de mail: Info@restaurantonderdelinden.nl of via ons contactformulier.

De Sjirurch

Tot halverwege de 20e eeuw voeren Friese strontschippers over de Zuiderzee om bollentelers in het Westen van mest te voorzien. Levensgevaarlijk werk, gezien de gistende lading. Het medicinale glaasje Beerenburg ‘s avonds uit de altijd aanwezige mandfles was dus welverdiend.

Gezamenlijk met Piter Wilkens ontwikkelde Weduwe Joustra ‘De Sjirurch’: een Beerenburg die je meeneemt naar de tijd dat Beerenburg nog door strontschippers, troubadours en ander rosmos werd gedronken. De sterke smaak van toen is weer tot leven gebracht. Puur, eerlijk en bitter. Zoals Piter het zelf zingt: ‘De Bearenburch is myn sjirurch!’.

Menu